Bygg ett trädäck med trall

Trädgårdsanläggning är ett populärt och enkelt sätt att förbättra utseendet på din uteplats, och det är också ett utmärkt sätt att utöka ditt bostadsområde. Det finns många olika typer av trall på marknaden, från traditionellt trä till kompositmaterial, så det är viktigt att välja rätt typ av trall för dina behov. Trädäck är den mest populära typen av däck, och det är också den mest prisvärda. Det kräver dock mer underhåll än andra typer av trädäck, t.ex. kompositdäck. 

Kompositbeläggning är tillverkad av en blandning av trä och plast, och den är utformad för att vara mer hållbar och kräva mindre underhåll än trä beläggning. Om du letar efter ett alternativ som kräver lite underhåll kan kompositbeläggning kan vara det rätta valet för dig. Oavsett vilken typ av trallplanka du väljer är det viktigt att du följer tillverkarens anvisningar noggrant för att se till att den installeras korrekt och håller i många år.

Vad du behöver för att bygga ett trädäck med trall

  • skruvar
  • en borrmaskin
  • en såg (om du inte använder redan sågat virke)
  • virke (tryckimpregnerat är bäst)
  • grus
  • stänger eller stolpar (valfritt)
  • sträng lampor (valfritt)
  • färg eller tätningsmedel (valfritt)

Först måste du bestämma dig för hur stort och hur formen på ditt däck ska vara. När du har en allmän uppfattning kan du börja mäta och märka ut det område där ditt däck ska placeras. Om du använder för sågat virke är det utmärkt! Om inte är det dags att kapa virket i rätt storlek.

När du har märkt ut området och skurit av virket är det dags att börja sätta skruvarna. Det är viktigt att sänka skruvarna så att de ligger i nivå med virket. På så sätt kommer du inte att snubbla över dem senare.

När alla skruvar är på plats kan du börja lägga grus runt däckets bas. Detta hjälper till med dräneringen och förhindrar att ogräs växer upp genom sprickorna.

Om du vill lägga till lite extra stöd till ditt däck kan du använda  stolpar. Skruva helt enkelt fast dem i marken runt omkretsen av ditt däck. Om du använder lampor är det ett bra tillfälle att lägga till dem nu! Se bara till att de är ordentligt fastsatta.

Slutligen kan du måla eller försegla däcket. Detta är frivilligt, men det hjälper till att skydda träet från väder och vind. Och så är det klart! Du har nu byggt ett vackert trädäck, njut av det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *